Voor MODX-developers

DBB-Filemanager is volledig geïntegreerd met de MODX-manager. Ook buiten de MODX-manager kan DBB-Filemanager worden ingezet om files te beheren. Ideaal als je gebruikers niet in de manager wil laten werken, maar wel de mogelijkheid wil geven files te beheren.

Ons uitgangspunt is dat eindgebruikers behoefte hebben aan een filemanager waarin ze veilig en zonder gevaar voor de online performance van de website of applicatie hun taken kunnen verrichten.. Eindgebruikers toegang geven tot de root vinden wij een no go. Hoe de eindgebruiker zich beweegt in de files en wat hij/zij er mee mag doen, is dus ook tot in detail te configureren.

DBB-Filemanager maakt gebruik van de bestaande MODX-beveiligingsmechanismen. Gebruik standaard MODX-media-sources en voeg daaraan extra opties van DBB-Filemanager toe voor bv. optimalisatie van afbeeldingen. MODX-media-sources kunnen met DBB-Filemanager worden uitgebreid met instellingen om file-uploads zowel in datagrootte als in afmeting te bewerken en te bewaken.

DBB-Filemanager ondersteunt richtext editors zoals Redactor, tinyMCE, SKE-editor en Fred. Geef per template aan welke media-source gebruikt moet worden door de editors en het managen van images en files werkt via DBB-Filemanager. 

DBB-Filemanager kent eigen template-variabelen (TV’s) Deze TV’s zijn te gebruiken voor invoer en opgave van files en images. Maak op simpele wijze image-sliders, Carrousels, document-lijsten en fotoalbums met meegeleverde Snippets. Geef images een naam, een SEO-omschrijving, plaats ze in een categorie, in een volgorde, en bv. een slider is zo gemaakt.

Beveiligde bestanden kunnen worden aangeboden via extra media-source-instellingen en zijn alleen zichtbaar voor leden van ingestelde MODX-gebruikersgroepen. Met een paar handelingen is er een veilige resource-group voor het aanbieden van niet openbare bestanden. Niet ingelogd; dan geen file, Nog sterker: zelfs de link bestaat niet meer.

DBB-Filemanager laat zien waar files in gebruik zijn. Ook zorgt DBB-Filemanager ervoor dat files die in gebruik zijn, niet zo maar zonder meer door iedereen kunnen worden verwijderd.

Binnenkort verschijnt op onze website een uitgebreide beschrijving van de DBB-Filemanager en de mogelijkheden.
De officiële release van DBB-Filemanager verwachten wij medio september. De licentiekosten zullen tegelijkertijd bekend worden gemaakt.

Lees hier meer over ons digital building block voor file-management. En hoe wij dit voor onze klanten inzetten.