De voordelen van MODX

28 apr, 2023 - Door Redactie
De voordelen van MODX

De voordelen van MODX

MODX en veiligheid

Bij DBB is veiligheid verweven met alles wat we doen. Omdat wij veiligheid altijd meenemen in onze besluitvorming is destijds gekozen voor MODX. MODX is door de open source community ontwikkeld met als basis, veiligheid! Het MODX-CMS kent een krachtig, op rollen gebaseerde toegangsbeveiliging. MODX’s toegangsbeveiliging biedt hierdoor de mogelijkheid om de website en/of CMS-functies op de juiste manier te ontsluiten naar de gewenste gebruikers. Het gebruik van xPDO en andere maatregelen zorgt ervoor dat MODX zelden getroffen wordt door veiligheidsproblemen. Omdat MODX betreft veiligheid erg goed is uitgedacht, bent u er zeker van dat uw data veilig is en alleen benaderbaar is door de daartoe gerechtigde personen.

Taken en functies inrichten binnen MODX

Omdat MODX een krachtig toegangsbeveiliging kent. Hebt u een prachtig mechanisme in handen om de autorisatie van uw gebruikers te beheren. Hierdoor kunt u elke gebruiker, met verschillende taken en functies, een op maat CMS-omgeving aanbieden. Om het bovenstaande praktisch te maken nemen wij het volgende voorbeeld: Een krantenredactie.

  • Een schrijver ziet bijvoorbeeld een actielijst en kan artikelen aanmaken en bewerken.
  • De eindredacteur ziet de door editors geschreven artikelen en kan besluiten deze te plaatsen in het magazine of met kanttekening voor een correctie in een actielijst voor de editors te zetten.
  • De uitgever ziet bijvoorbeeld het aantal gepubliceerde artikelen per editor en hoe lang een editor hieraan heeft gewerkt en hoe vaak en lang een artikel is gelezen.

Creatieve vrijheid met MODX

Met MODX-Extras kunt u gemakkelijk functionaliteit toevoegen aan uw website en/of webapplicatie. Een MODX-Extra is een krachtig open source oplossing die een MODX-functionaliteit verbeterd of uitbreidt. Denk aan MODX-Extra voor het maken en versturen van formulieren.

Digital Building Blocks zijn onze krachtige MODX-Premium Extras die uw onderneming verder helpt. Denk aan Digital Building Blocks Premium Extras voor e-commerce, het beheren Portaal software en van vertalingen, het versturen van nieuwsbrieven, het snel tonen en zoeken van grote hoeveelheden data.

Dankzij de flexibele opzet van MODX is het ook mogelijk om software van derden, zoals ERP- of CRM-systemen, te integreren.

Communicatiekanalen voor uw content

Naast de vrijheid om het CMS in te richten per taak en functie biedt MODX ook de vrijheid aan om content op verschillende manieren te ontsluiten. Dit kan in de vorm van meerdere websites, websites in meerdere talen, communicatiekanalen voor social-media, narrowcasting en/of inbound marketing activiteiten. Al deze mogelijkheden van content ontsluiting kunt u centraal in het MODX-CMS aansturen.

Met MODX is het ook mogelijk om uw content te serveren in verschillende formats; HTML , PDF of XML, het kan allemaal. De vormgeving van een MODX website of een communicatiekanaal is met MODX in detail te bepalen. Dit vanwege de flexibele opzet die MODX biedt voor haar eindgebruikers.

MODX wanneer wel en wanneer juist niet?

Wilt u een kant en klare website voor weinig geld? Dan is MODX zeker niet het juiste systeem voor u! Wilt u snelheid, schaalbaarheid, creatieve vrijheid, veiligheid, productiviteit en flexibiliteit of een combinatie daarvan, dan is MODX een uitstekende keuze. Door de krachtige manier van content ontsluiting d.m.v. MODX biedt dit voor het middelgrote en/of internationaal bedrijven een ideaal antwoord voor hun content-management vraagstuk.

Internetbureau DBB uw MODX-professional

Bent u opzoek naar een snel, veilig, productief CMS-systeem? Dan is internetbureau DBB uw geschikte partner om daarmee van dienst te zijn. Als MODX-professionals zijn wij leverancier van MODX (Premium) Extras en hebben wij ruime ervaring in het succesvol realiseren van projecten met MODX.

Neem vrijblijvend contact op voor uw MODX vragen

Goedemorgen, ik ben Herbert

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Herbert

Neem vrijblijvend contact op