Je digitale workflow beheren met gebruikersrollen.

10 nov, 2020 - Door Redactie
Je digitale workflow beheren met gebruikersrollen.

Met dit mechanisme kan men toegang geven tot besloten onderdelen in het CMS of op de website, portal en webshop.

Elke gebruiker krijgt een rol toegewezen in het webportaal en aan een rol zijn specifieke rechten verbonden. Met dit mechanisme kan men bijvoorbeeld een deel van het management van een b2b-portaal laten beheren door een afdelingsleider met alleen rechten voor zijn specifieke afdeling. De directeur daarentegen heeft toegang tot elke afdeling, maar kan ook andere zaken raadplegen die voor anderen verborgen blijven.

Datastromen en gebruikersrollen stroomlijnen
Stel: Je produceert meerdere productfolders of handleidingen die met regelmaat worden gewijzigd of vernieuwd. Dit proces van creatie tot verspreiding zou kunnen worden ondergebracht in ons systeem. De designer creëert een vormgeving en zet deze klaar voor akkoord van de art director. De art director zet de lay-out door naar de marketingafdeling voor het toevoegen van de juiste teksten. Teksten die vertaald moeten worden, gaan naar de vertalers. Na een finale controle door een eindverantwoordelijke, gaat de folder richting de eindbestemming in een certified PDF.

Maar...er kan veel meer!
De teksten, gebruikt in de folders, kunnen ook digitaal worden ingezet en handleidingen veranderen in een handomdraai in "veel gestelde vragen" onderdeel in een app of webportaal. Het realiseren van meerdere websites met verschillende beheerders in één management omgeving. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld webwinkels en-of vestigingen met eigen vormgeving, voorraad etc. centraal worden gemanaged en gehost. Een mooi voorbeeld hiervan zijn landelijk of internationaal opererende bedrijven met meerdere (sub)domeinen, elk in hun eigen taal of stad.

Het ontsluiten van organisatie data
Het ontsluiten van data voor derden gaat gepaard met verantwoordelijkheden. Gegevens van de organisatie en gegevens die haar zijn toevertrouwd, dienen veilig te zijn. Wie welke data kan raadplegen, aanmaken en bewerken in een webportaal, moet in detail kunnen worden bepaald. Je moet daarbij kunnen vertrouwen op de technologie die je daarvoor inzet. Ons systeem heeft een schoon trackrecord qua veiligheid met nul incidenten, en daar zijn we trots op!

Wat is een webportaal?

Meer informatie over hoe je een webportaal kunt inzetten voor jouw digitale workflow.

 

 

Goedemorgen, ik ben Arjen

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Arjen

Neem vrijblijvend contact op