We werden benaderd door deze klant voor een totale herbouw van een webshop. De grote hoeveelheid producten in de winkel maakte dat de techniek van de bestaande website niet meer voldeed. Langzame pagina’s, moeizaam werkende filters en meer gebruikers ongemak. De positie op de zoekmachines was okay maar kon een boost gebruiken.

Verbeteren van het gebruiksgemak en het optimaliseren voor een betere zoekmachine positie waren nodig om de conversies op de website te verbeteren. Om de grote hoeveelheden producten en alle achterliggende gegevens snel te kunnen tonen, was er een nieuw e-commerce systeem nodig. Snelheid is tegenwoordig een hele belangrijke ranking factor dus die stap moest als eerste worden gezet.

Omdat enkele van de leveranciers van onze klant over de mogelijkheden beschikte via API connecties de product catalogus ter beschikking te stellen konden we koppelingen realiseren met ons systeem. Via deze koppelingen worden geautomatiseerd alle producten en voorraden bijgewerkt. Dat scheelde het invoeren en actualiseren van een 6000 producten. Zeg maar en volledige dagtaak.

Alleen al deze verbeteringen geven een hoop armslag om andere zaken op te pakken zoals het schrijven van artikelen en het posten op social media. Naast die volledig geautomatiseerde product updates is er voor minder geautomatiseerde leveranciers de mogelijkheid gemaakt product .csv bestanden te importeren zodat ook voor die leveranciers geen handwerk meer nodig is op product pagina’s

Tenslotte is er een koppeling gelegd met het boekhoudsysteem Exact online zodat de boekhouding meteen wordt bijgewerkt met orders uit de webwinkel. Ook hier scheelt dat weer een hoop tijd voor de medewerkers.

Last but not least hebben we op een belangrijk aantal websites over huis en tuin artikelen en backlinks laten plaatsen om de ranking wat nieuwe elan te geven. Inmiddels is de website volledig live en doet het nu al beter als verwacht.

Bekijk hier de webshop plantenbak.nl 

Weer een tevreden klant, we hopen dat ook deze relatie een 9 of 10 beoordeling geeft en we n aanbeveling. Als ons cijfer bij Kiyoh 10 blijft is dat gelukt!!

Ook interesse in een e-commerce opzet die je veel uit handen neemt?

Neem contact op en we maken een vrijblijvende afspraak

Meer informatie