Webdesign bureau DBB

Webdesign bureau DBB maakt vanuit vestigingen in Schiedam, Rotterdam en Ede websites waarmee je gestelde doelen bereikt.

Eerst over een webdesign nadenken is belangrijk.

Een website gemaakt voor jouw doel en doelgroep.

In samenspraak gaat webdesign bureau DBB precies die website maken die nodig is om de wensen te bereiken.

De techniek, hosting, codebase, maar ook de kleuren, indeling, het taalgebruik, afbeeldingen, en zelfs de posities van knoppen worden op de doelstelling en doelgroep aangepast. We zorgen dat bezoekers iets doen b.v. iets kopen, contact opnemen, een afspraak maken (conversie genoemd), maar daarna weer terugkomen omdat ze de website als prettig en goed hebben ervaren. 

Klantenbeoordeling

Een goede content strategie

Een goede content strategie

Eerst denken dan pas doen

Om een succesvolle website te maken moet men vooral eerst denken dan pas doen. Deze oude wijsheid is bij het maken van een website essentieel. Voor er een website kan worden gemaakt moet er nagedacht worden over een flink aantal zaken. Samen gaan we o.a. het volgende vaststellen.

Wie is de doelgroep?
In samenspraak gaan we precies de website, webshop of webportaal maken die nodig is om de doelgroep te bereiken. Elke doelgroep heeft zijn eigen kenmerken. Wil de website succesvol zijn moet het webdesign beantwoorden aan de wensen en gebruiken die leven in de doelgroep. Webdesign bureau DBB denkt mee en onderzoekt evt. deze doelgroep-kenmerken als deze informatie niet binnen het bedrijf voorhanden is.

Waar bevindt zich deze doelgroep en hoe gaan we die bereiken?
Bevindt de doelgroep zich in één land, of in meerdere? Waar bevinden zij zich online? Welke welke talen worden er door de doelgroep beheerst?. Taal en cultuur verschillen hebben veel invloed op de ervaringen van gebruikers op de website, denk maar aan tekstrichting of het gebruik van symbolen en meer typisch land en cultuur gerelateerde communicatie. Om de doelgroep naar de website te leiden is het van belang online in het zicht te zijn van de doelgroep. Dit kan o.a. met inbound marketing en SEO optimalisatie.

Wat wil je bereiken met de website?
Als de doelgroep helder voor ogen is, komt de volgende vraag: wat willen we bij deze doelgroep bereiken. Willen we alleen de organisatie of de organisatie presenteren, of juist services aanbieden of producten verkopen? Deze doelgroep(en) en doelstellingen bepalen in grote mate hoe een website eruit moet zien en welke functies daarin moeten worden opgenomen. De content strategie wordt dit wel genoemd.

Wat is het budget?
Kosten die verbonden zijn aan het ontwikkelen van een website zijn sterk afhankelijk van bovenstaande zaken, Weet je precies wat je wilt en is er al veel uitgewerkt, dan zal er minder tussentijds overleg zijn en dus ook minder kosten. Wil je assistentie bij dit proces, dan liggen de kosten hoger. Wij gaan echter pas van start met de ontwikkeling van een webdesign als de uitgangspunten helder genoeg zijn vastgelegd. 

Bereikt je jouw doelstellingen en hoe weet je dat?
Door te registreren wat bezoekers op de website doen, verkrijg je inzicht in hun handelen. Is er iets besteld?  Wanneer werd de kassa verlaten? Hoe vaak is een document gelezen? Een formulier ingevuld? Een profiel aangepast?  Een ticket gemaakt?. Als je inzicht krijgt in de voor jouw belangrijke data is het vaststellen of jouw doelen ook worden bereikt ineens veel makkelijker. 

Het webdesign is geschikt voor mobiel, tablet en desktop

Het webdesign is geschikt voor mobiel, tablet en desktop

Standaarden bij webdesign bureau DBB

Elke webdesign dat bij webdesign bureau DBB wordt gemaakt heeft "mobile first" als uitgangspunt. De website is dus op elk apparaat zo ingedeeld dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige ruimte. (Responsive webdesign) Daarnaast is er de optie om gebruikt te maken van de extra mogelijkheden van het device (Adaptive webdesign). Zo is er op een telefoon veel minder ruimte, maar bieden de GPS-module en ingebouwde microfoon en camera weer een heleboel opties voor plaatsbepaling en interactie. 

De website is snel en werkt in alle browsers
Door het gebruik van een krachtig CSS-framework en W3C-gevalideerde HTML-code zal de website snel laden. Snel laden en browser compatibiliteit zijn zeer belangrijk. De bezoeker of gebruiker heeft alleen een fijne ervaring als de website snel en correct werkt. Ook Google vindt de snelheid van een website erg belangrijk en zal een snelle website hoger tonen in de zoekresultaten.

Uitstekende hosting
Naast de opbouw van de code en bestanden is de hosting ook van invloed op de snelheid van jouw website. Wij verzorgen de hosting van de website zodat altijd optimaal presteert.

Lees meer over hosting bij DBB

 

Bijgeleverd management en contentbeheersysteem.

Bijgeleverd management en contentbeheersysteem.

MODX het meest flexibele en veilige CMS

Webdesign bureau DBB  levert bij de website een veel geprezen beheersysteem ,odx. Zelfs de meest eenvoudig website die wij aanbieden heeft deze management-omgeving. De omgeving is duidelijk en simpel te gebruiken, zelfs door mensen met weinig tot geen ervaring. Er kunnen hier webpagina's worden toegevoegde, aangepast, teksten worden toevoegen, afbeeldingen geplaatst en afhankelijk van de website, nog vele andere taken. Voor speciale functionaliteiten die nodig kunnen zijn hebben we bij webdesign bureau DBB Dynamic building blocks gemaakt die naadloos aansluiten op de MODX management-omgeving. Denk hierbij aan oplossingen om van de website een meertalige website te maken, voor e-commerce of om een webportaal te maken met een afgeschermde secties voor klanten en/of leden. 

Webdesign bureau DBB maakt al heel lang websites en helpt bedrijven sinds de vorige eeuw met internet gerelateerde zaken. Opgericht in 1998 toen je nog met een herrie makende modem minuten zat te wachten op een webpagina. Sinds die tijd is er veel veranderd, internet werd heel veel sneller, maar vooral veel drukker en groter. Maar er is een ding onveranderd.

De klant wensen staan centraal en van kwaliteit en service en integere behandeling is de klant zeker.

Inventariseren

Inventariseren

Alles begint met goed luisteren

In deze stap definiëren we doelstellingen, doelgroep(en) en aan welke eisen het product moet voldoen. Voor een succesvolle website moeten de doelstellingen en doelgroepen helder zijn. Deze bepalen het design en de functionaliteit van de website.

Vormgeven

Vormgeven

Samen creëren we het juiste webdesign

In deze stap komt DBB tot een gedetailleerde definitie van het product. DBB maakt design voorstellen voor desktop en mobiele devices. Hierin zijn techniek, kleuren en indeling afgestemd op de doelstellingen en doelgroepen. Feedback geven op design voorstellen kan via slimme middelen. Wij starten met de ontwikkeling van de website wanneer het webdesign is vastgesteld.

Ontwikkelen

Ontwikkelen

We gaan een prachtig product voor je bouwen!

In deze stap wordt het product ontwikkelt. Onze ontwikkelaars zetten het webdesign om in razendsnelle code. Het open source Modx CMS wordt met de gewenste functionaliteit ingericht. Eventuele software van derde wordt gekoppeld aan de website.

Afronden

Afronden

Puntjes op de i voordat de eerste bezoekers binnen komen

Wanneer het product voldoet aan de eisen en wensen wordt het opgeleverd. De ontwikkeling wordt afgerond. De organisatie kan nu aan de slag met het plaatsen van de gewenste artikelen, teksten en producten. Natuurlijk kunnen wij hierbij helpen. Alle aanwezige functies worden nu definitief en we kunnen "live" gaan met de website.

Ondersteunen

Ondersteunen

Snel antwoord op je vraag!

Onderhoud en support op jouw website. De website is afgerond en naar tevredenheid "live" gezet. Hiermee is onze samenwerking nog niet voorbij. Wij blijven de website monitoren en staan 24/7 klaar om te helpen bij vragen en activiteiten.

Meer weten over webdesign?

Goedemorgen, ik ben Herbert

Ik help je graag verder. Neem vrijblijvend contact op.

Herbert

Neem vrijblijvend contact op